Hvordan ha suksess med film innen læring og kommunikasjon?

Film som medium egner seg godt til kommunikasjon og læring. En god kombinasjon av levende bilde og lyd formidler fakta og skaper følelser. Men hva skal egentlig til for å lykkes med film? Og hvordan kan du sikre et sluttresultat og ønsket effekt?

Hvordan ha suksess med film innen læring og kommunikasjon?

Film kan vekke følelser som engasjerer.

Når vi i Task produserer film for våre kunder, er vi nøye med følgende:

God innsikt

Som med all læring og kommunikasjon er innsikt i mål og målgrupper avgjørende for sluttresultatet. Innsiktsarbeidet må gjøres i tett samarbeid med oppdragsgiver. Mange hopper over et godt innsiktsarbeid og bommer med filmen. Alle de beste filmskapere bruker innsikt for å sikre et godt produkt. Vi var så heldige å samarbeide med Harald Zwart under produksjonen av Den tolvte mann. Her førte god brukertesting til at Harald Zwart klippet om filmen, slik at et viktig målgruppesegment forsto innholdet.

Manus

Manuset er selve beskrivelsen på hvordan filmen skal bli. Gode filmmanus beskriver alt vi ser og opplever på filmen, helt ned til detaljer som ansiktsuttrykk, kroppsspråk, bevegelser og stemmebruk. Dersom filmen inneholder grafiske elementer, må også dette spesifiseres nøye. Når vi skriver manus er vi klar over at manuset leses av mange, både prosjektgruppe, kunde, skuespillere, voiceover-artist, regissør, fotograf, prosjektleder, produksjonsleder osv. Gode manusforfattere klarer å tenke på alle målgruppene når de skriver, samtidig som de ser sluttresultatet tydelig for seg. Teamarbeid er derfor viktig når manuset utvikles.

Med film kan det være lettere å forstå kompliserte situasjoner, for eksempel korrupsjon og hvordan det påvirker samfunnet.

Produksjonsplanlegging

Produksjonsplanleggingen sikrer at hele produksjonsteamet vet hva de skal gjøre og de er kjent med tidsplaner og alle detaljer rundt lokasjonen. God casting av eventuelle skuespillere og statister avgjør hele sluttresultatet. Manglende produksjonsplanlegging betyr dårlig sluttresultat.

Filmproduksjon

Som oftest har ikke personen som holder i kamera den beste oversikten, derfor lønner det seg med en god regissør som kan instruere skuespillere og fotograf, samtidig som vedkommende har god oversikt over manus. Noen ganger brukes avansert utstyr, mens i andre tilfeller filmes det med enkelt utstyr. Mange gode filmer er filmet enkelt, for eksempel når det er meningen at det skal se ut som det er filmet på mobiltelefon. Det er ikke alltid at selve utstyret er avgjørende for resultatet. Selv om vi som oftest bruker avansert utstyr, mener vi at manus, produksjonsplanlegging og et bra cast er viktigere for sluttresultatet.

på filmsett dame ligger i sofa


Etterarbeid

Etterarbeid er et håndverk. Det er her sluttresultatet skapes med riktig klipp, lyd, musikk og effekter. Alle gode filmer er et resultat av et grundig etterarbeid og finish.

Task produserer og leverer film og animasjonsfilm in-house for ulike medier og kanaler på en rekke tema som:

  • Intern stolthet
  • Onboarding
  • Merkevare
  • Visjon og verdier
  • Kampanjer for sosiale medier
  • internkampanjer
  • Holdninger og bevissthet
  • Fagopplæring

I Task bruker vi film fordi det er et kraftig og effektivt virkemiddel som både engasjerer målgruppers hjerte og hjerne. Vi leverer både enkeltstående filmer og som en del av e-læring og kampanjer.