Jakten på den gode anskaffelsen for Difi

Vår oppgave var å gjøre reglementet så håndgripelig at selv ferske innkjøpere ville tenke: Ja, dette får jeg til! "Jakten på den anskaffelsen" gir deg en digital opplæring i hvordan gjøre gode offentlige anskaffelser.

Det offentlige kjøper for 460 milliarder kroner hvert år. For å sikre at pengene brukes til det beste for fellesskapet, hindre korrupsjon og sikre rettferdig konkurranse, må kjøperen følge anskaffelsesreglementet. Ønsker man i tillegg å bruke anskaffelser strategisk, blir innkjøp fort en komplisert affære. I samarbeid med med Difi og Advokatfirmaet Simonsen Vogt Wiig utviklet vi e-læringskurset «Jakten på den gode anskaffelsen».

Fra nybegynner til best practice

Vi følger den ferske innkjøperen Nils som videoblogger om de ulike innkjøpene han gjør til sin arbeidsplass. Difi ønsket at kurset skulle treffe flere målgrupper: nye innkjøpere, erfarne innkjøpere samt ledere. Vi produserte derfor flere moduler som kan tas sammen, eller enkeltvis. Som nybegynner deler Nils sine opplevelser med enkle innkjøp, og med mer erfaring må han håndtere stadig mer komplekse utfordringer. En fagekspert hjelper ham å holde oversikten når det røyner på. Hun forklarer lovverket og gir best practice-eksempler fra virkeligheten til inspirasjon og læring.

«Kurset vekker interesse i målgruppa, og jeg har fått mange positive tilbakemelding á la «veldig bra», «tydelig og konkret», «mange kjenner seg igjen i innkjøper Nils – det er jo sånn hverdagen er» og så videre.»

Ingrid Bjerke, prosjektleder i Difi

Kurset er gratis og tilgjengelig via læringsplattformen til staten.Utdrag fra jakten på den gode anskaffelsen

Metode/virkemiddel: E-læring, blandet læring, film, metodebank