Bente Sollid Storehaug blir ny styreleder i Task

Publisert: 30. juni 2023

Av:Task Alliance har valgt Bente Sollid Storehaug som ny styreleder. I tillegg styrkes styret med Chul Christian Aamodt som nytt styremedlem.

Tre år etter fusjonen mellom Transform, Bokstaven K og Skuterud Kløvstad har Task etablert seg som en av de ledende aktørene innen digital utdanning, med en årlig omsetning på 40 MNOK.

Task eies helt og holdent av de ansatte og har ambisjoner om å utvikle digitale læringsopplevelser i et sterkt voksende marked. Nå er blikket rettet mot fremtiden og mulighetene som ligger i kunstig intelligens.

 

Vi styrker styret med erfarne styreproffer som kan strategi, har sterk teknologiforståelse og som har erfaring og kunnskap om SaaS-baserte forretningsmodeller. Vi rigger selskapet for ytterligere vekst og skal utnytte alle muligheter som nå ligger foran oss, sier CEO Cecilie Kløvstad.

Bente Sollid Storehaug er en av Norges fremste strateger innen digitalisering og transformasjon. Hun er kjent som en av internettets mest innflytelsesrike stemmer i Norge. Nylig ble hun hedret med den prestisjetunge Gulltaggen Ærespris for sine bidrag til det digitale feltet gjennom mange år. Bente har fremtredende styreverv i medie-, retail-, telekom-, utdannings- og teknologiselskaper. Hun er kanskje best kjent som grunnleggeren av Digital Hverdag, som under navnet Cell Network gikk på børs i Stockholm på slutten av 90-tallet. På den tiden hadde selskapet en markedsverdi på 9 milliarder svenske kroner, noe som gjorde det til Europas største konsulentselskap innen nettbasert tjenesteutvikling og det tredje største i verden. Selskapet er i dag notert på Oslo Børs under navnet Bouvet ASA.

Bente er svært ettertraktet og ser frem til å lede styret i Task.

 

Jeg motiveres av muligheten til å jobbe med vekstselskaper ledet av sterke gründere. Task leverer suverent gode digitale læringsopplevelser og har en imponerende kundeliste. I dagens uforutsigbare verden må organisasjoner mestre både nye strategier, forstå og tilpasse seg nye reguleringer og adoptere nye teknologier. Vinnerne vil være de som dyrker en kultur for livslang læring, sier nyvalgt styreleder Bente Sollid Storehaug.

Chul Christian Aamodt blir også med i styret i Task. Han er aviseier og en del av ledelsesteamet i Europower, med DN Media Group som største aksjonær.

Som styreproff og investor gir Chul verdifull bistand til vekstselskaper på vei mot internasjonalisering. Chul har omfattende erfaring fra EdTech-bransjen gjennom oppbyggingen av suksessselskapet Mintra AS. Som markedsdirektør og partner skapte han betydelig verdi og bygde et omfattende nettverk. Han spilte en avgjørende rolle i å gjøre Mintra til en ledende leverandør av digital opplæring for olje- og energisektoren. Mintra gikk på børs med en inngansverdi på 1,3 milliarder.

 

Jeg har fulgt Task-teamet fra sidelinjen i over 20 år. Jeg har enorm respekt for verdien de skaper for kundene sine. De leverer læringsopplevelser i verdensklasse og jeg ser frem til å jobbe med selskapet som styremedlem, sier Chul Christian Aamodt.